Onlangs is het Nederlands Vestingmuseum aangesloten bij ArcheoHotspots. Elk tweede weekend van de maand is de ArcheoHotspot Gooise Meren open voor bezoekers. Kom jij ons helpen met vondsten uitzoeken?

De ArcheoHotspot Gooise Meren is een plek waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met de archeologie van hun eigen omgeving. Ze kunnen helpen met het sorteren van emmers met vondsten en hierover van gedachten wisselen met de Hotspot-begeleiders en met elkaar. De vondsten zijn afkomstig van drie verschillende locaties: archeologisch ‘afval’ van het Binnengasthuis in Amsterdam, aardewerkscherven uit een kruipruimte van een woning aan de Naardense Cattenhagestraat en Napoleontische musketkogels, afkomstig uit het strijdgewoel tussen Naarden-Vesting en de lunetten bij de Karnemelksloot in de winter van 1813-1814. Het sorteren wordt begeleid door medewerkers van AWN Naerdincklant.

De ArcheoHotspot vindt elk tweede weekend van de maand plaats in het Nederlands Vestingmuseum te Naarden. Op zowel zaterdag als zondag is de Hotspot van 13:00 tot 16:00 geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op archeohotspots.nl.