Nederlands Vestingmuseum benoemt Tammo ter Hark als nieuwe directeur

Naarden-Vesting, 2 september 2022

Tammo ter Hark is per 1 september begonnen als nieuwe directeur van Het Nederlands Vestingmuseum. Ter Hark is sinds 2016 als vrijwilliger aan het museum verbonden en neemt maandelijks deel aan re-enactment optredens van de kanonniers van het museum.

Ter Hark was werkzaam als projectleider bij Buurkracht, waar hij gemeenten en buurtinitiatieven ondersteunde bij de realisatie van o.a. energiebesparingsprojecten.

“Met Tammo ter Hark halen we een zeer ervaren manager binnen, met een uitzonderlijke combinatie van technische kennis, verbindend leiderschap en een grote historische belangstelling. Hij kent het museum goed, dat is een groot voordeel,” licht Hidde van Kersen namens het bestuur toe.

De afgelopen jaren is veel werk verzet aan het professionaliseren van het museum. In april 2022 is het museum heropend, met een fraaie nieuwe inrichting. De kazematten zijn grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht met focus op de belangrijkste verhalen uit de geschiedenis van Naarden-Vesting, die op de gewelven worden geprojecteerd. In kazemat Y is een nieuwe expositieruimte ingericht met de topstukken van het museum.

Over het Nederlands Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum toont het belang van vestingen en waterlinies in de strijd voor de vrijheid van Nederland. Het museum is gevestigd op een 17e-eeuwse erfgoedlocatie, in Bastion Turfpoort in Naarden-Vesting, de best bewaarde vestingstad van Nederland en Unesco Werelderfgoed, als onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Het Nederlands Vestingmuseum is onderdeel van het netwerk van Canonmusea.

__________________________________________________________________________________

Onderstaande gegevens zijn niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Tammo ter Hark

Het Nederlands Vestingmuseum
Westwalstraat 6
1411 PB Naarden
Telefoon (035) 694 54 59

info@vestingmuseum.nl