Wanneer:
Kosten:
Contact:

Open Monumentendag 2019 - Nederlands Vestingmuseum

Op zondag 15 september 2019 is het Open Monumentendag, Het Nederlands Vestingmuseum is dan gratis toegankelijk. Deze dag staat geheel in het teken van het bezoek aan de Hertog van Wellington in 1816. Een jaar nadat hij Napoleon verslagen had tijdens de Slag bij Waterloo, kwam de Hertog, als hoofd van de coalitietroepen, de vestingwerken van Naarden inspecteren.

Re-enactors van de Napoleontische Associatie der Nederlanden, verzorgen samen met de kanonniers van het museum verschillende optredens. Zo worden er demonstraties gegeven met historische kanonnen en musketten. Gordons Highlanders verzorgen de muzikale omlijsting met hun doedelzakken. Tevens zijn er kampementen ingericht door de verschillende regimenten, die een inkijkje geven in het soldatenleven ten tijde van Napoleon.

Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op de openbare parkeerplaats op bastion Nieuw-Molen aan de Westwalstraat in Naarden-Vesting.