Selecteer een pagina

Per 6 november 2021 zijn musea verplicht om de QR-code (corona toegangsbewijs) te scannen van alle museumbezoekers vanaf 13 jaar. De QR-code is een bewijs dat je bent gevaccineerd tegen Corona, genezen ben van een besmetting of negatief bent getest. Je kunt een QR-code aanmaken op je telefoon in de Corona Check App of een uitdraai aanvragen op papier https://coronacheck.nl/nl/print/. Je dient ook een legitimatiebewijs bij je te hebben.

Vooraf reserveren is niet nodig, wel gelden de volgende hygiënemaatregelen:

  • draag een mondmasker in de binnenruimten
  • hou 1,5 meterafstand ten opzichte van medewerkers en andere bezoekers
  • desinfecteer je handen
  • als je moet hoesten, doe dit dan in je ellenboog

Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort, deze erfgoedlocatie heeft een oppervlakte van 2 hectare. De exposities van het museum zijn ondergebracht in vier verschillende kazematten. Er is hierdoor meer dan voldoende ruimte voor een veilig en ontspannen museumbezoek.