Rondleidingen

Elke zondag organiseert het Nederlands Vestingmuseum om 13:00 uur een gratis rondleiding voor bezoekers (op vertoon van een geldig entreekaartje). Een gids neemt je mee over het bastion en vertelt je over de bijzondere vorm en functies van de vestingwerken. Ook laat de gids een kazemat zien; een gemetselde met aarde bedekte bomvrije ruimte, voorzien van verschillende kanonkelders. Naast de gratis rondleidingen op zondag is het mogelijk om voor een eigen gezelschap een rondleiding te boeken op de dag en tijdstip van je voorkeur. De gidsen van het Nederlands Vestingmuseum verzorgen rondleidingen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

dinsdag t/m zondag geopend van 10:30 - 17:00 uur

in augustus ook geopend op maandag!

Gesloten op maandag, 25 en 26 december, 1 januari en Koningsdag.

Activiteiten agenda

wo
Rondvaarten op woensdag
apr 3 @ 13:00 – okt 30 @ 16:00

Tijdens het zomerseizoen van april tot en met oktober kan je varen met de patrouilleboot van het Nederlands Vestingmuseum. De vaartocht duurt een uur en voert over de oostelijke zijde van de vestinggracht. De schipper maakt je attent op de bezienswaardigheden en laat je genieten van de pracht van de vesting. In het weekend en op woensdag varen wij om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

De patrouilleboot is ook exclusief te boeken en biedt plaats aan maximaal 18 opvarenden. Raadpleeg de agenda voor de actuele vaartijden.

za
Rondvaarten op zaterdag
apr 6 @ 13:00 – okt 26 @ 16:00

Tijdens het zomerseizoen van april tot en met oktober kan je varen met de patrouilleboot van het Nederlands Vestingmuseum. De rondvaart duurt een uur en voert over de oostelijke zijde van de vestinggracht. De schipper maakt je attent op de bezienswaardigheden en laat je genieten van de pracht van de vesting. In het weekend varen wij om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Rondvaarten op zondag
apr 7 @ 13:00 – okt 27 @ 15:00

Tijdens het zomerseizoen van april tot en met oktober kan je varen met de patrouilleboot van het Nederlands Vestingmuseum. De vaartocht duurt een uur en voert over de oostelijke zijde van de vestinggracht. De schipper maakt je attent op de bezienswaardigheden en laat je genieten van de pracht van de vesting. In het weekend varen wij om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

aug
aug 25 @ 13:00

sep 1 @ 13:00

sep 8 @ 13:00

sep 15 @ 13:00

Schuttersdag 3e zondag van de maand
sep 15 @ 14:00 – 16:00

Kanonschoten op het Vestingmuseum!

Op elke eerste en derde zondag van de maand is het Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14:00 en 16:00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen! Voor Schuttersdagen gelden de normale entreeprijzen, wij berekenen hiervoor geen toeslag. Raadpleeg de agenda voor het actuele overzicht.

Kanonschot

sep 22 @ 13:00