Kazemat A – Vestingbouw

Als je het Nederlands Vestingmuseum binnen gaat sta je meteen in de geschiedenis van de vestingbouw. Aan de hand van maquettes wordt uitgelegd hoe Middeleeuwse kastelen met bakstenen muren en ronde torens veranderden in aarden forten en vestingen met rechte hoeken. Beroemde vestingbouwers zijn Simon Stevin, Menno van Coehoorn en Cornelis Krayenhoff. Aan het einde van de gang mag je een kanon afvuren.

dinsdag t/m zondag geopend van 10:30 - 17:00 uur

Gesloten op maandag, 25 en 26 december, 1 januari en Koningsdag.

Museumagenda

feb
feb 24 @ 13:00

Elke zondag organiseert het Nederlands Vestingmuseum om 13:00 uur een gratis rondleiding voor bezoekers (op vertoon van een geldig entreekaartje). Een gids neemt je mee over het bastion en vertelt je over de bijzondere vorm en functies van de vestingwerken. Ook laat de gids een kazemat zien; een gemetselde met aarde bedekte bomvrije ruimte, voorzien van verschillende kanonkelders.

Naast de gratis rondleidingen op zondag is het mogelijk om voor een eigen gezelschap een rondleiding te boeken op de dag en tijdstip van je voorkeur. De gidsen van het Nederlands Vestingmuseum verzorgen rondleidingen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

mrt 3 @ 13:00

mrt 10 @ 13:00