Rondleidingen

Elke zondag organiseert het Nederlands Vestingmuseum om 13:00 uur een gratis rondleiding voor bezoekers (op vertoon van een geldig entreekaartje). Een gids neemt je mee over het bastion en vertelt je over de bijzondere vorm en functies van de vestingwerken. Ook laat de gids een kazemat zien; een gemetselde met aarde bedekte bomvrije ruimte, voorzien van verschillende kanonkelders. Van mei t/m september is er op de eerste zaterdag van de maand om 13:00 uur ook een gratis rondleiding. Naast de gratis rondleidingen op zondag is het mogelijk om voor een eigen gezelschap een rondleiding te boeken op de dag en tijdstip van je voorkeur. De gidsen van het Nederlands Vestingmuseum verzorgen rondleidingen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

dinsdag t/m zondag geopend van 10:30 - 17:00 uur

Gesloten op maandag, 25 en 26 december, 1 januari en Koningsdag.

Activiteiten agenda

dec 16 @ 13:00

Schuttersdag 3e zondag van de maand
dec 16 @ 14:00 – 16:00

Kanonschoten op het Vestingmuseum!

Op elke eerste en derde zondag van de maand is het Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14:00 en 16:00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen! Voor Schuttersdagen gelden de normale entreeprijzen, wij berekenen hiervoor geen toeslag. Raadpleeg de agenda voor het actuele overzicht.

dec 23 @ 13:00

dec 30 @ 13:00

Schuttersdag 1e zondag van de maand
jan 6 hele dag

jan 6 @ 13:00

jan 13 @ 13:00

jan 20 @ 13:00

Schuttersdag 3e zondag van de maand
jan 20 @ 14:00 – 16:00

Kanonschoten op het Vestingmuseum!

jan 27 @ 13:00